Hozzávalók
- 1 kg bőrös libaháj
- 3 dl víz
- 0,5 dl tej
- só
Elkészítés
1. A libahájat alaposan megmossuk, kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk és egy mély lábasba tesszük.
2. Felöntjük a vízzel és fedő alatt kb. 30 percig főzzük. A fedőt levéve, többször megkeverve nagy lángon sütjük tovább, míg szép világosbarna színű és ropogós lesz. Ez kb. 50 perc.
3. A lábast levesszük a tűzhelyről, a fedőt felemeljük, beleöntjük a tejet és a fedővel azonnal letakarjuk. Addig hagyjuk így, amíg sistereg.
4. Ez után papírtörlőre szedjük a tepertőt, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.
5. Megsózzuk és friss kenyérrel, lila hagymával tálaljuk.