Libatepertő

Hozzávalók

  • 1 kg bőrös libaháj
  • 3 dl víz
  • 0,5 dl tej

Elkészítés

1. A libahájat alaposan megmossuk, kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk és egy mély lábasba tesszük.

2. Felöntjük a vízzel és fedő alatt kb. 30 percig főzzük. A fedőt levéve, többször megkeverve nagy lángon sütjük tovább, míg szép világosbarna színű és ropogós lesz. Ez kb. 50 perc.

3. A lábast levesszük a tűzhelyről, a fedőt felemeljük, beleöntjük a tejet és a fedővel azonnal letakarjuk. Addig hagyjuk így, amíg sistereg.

4. Ez után papírtörlőre szedjük a tepertőt, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.

5. Megsózzuk és friss kenyérrel, lila hagymával tálaljuk.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőAlmás lepény
KövetkezőLudaskása