Hozzávalók
- 1 kg marhanyak
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db hámozott paradicsom
- 2-3 evőkanál piros arany
- ételízesítő
- 5 db burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- csipetke
Elkészítés
1. Kevés zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. Addig kevergetjük, míg a hús levet nem enged, majd ezt a levet elfőzzük róla.
3. Mikor a hús már majdnem lesül, lehúzzuk a fazekat a tűzről, a húsra rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, hogy a húst egyenletesen bevonja. Felöntjük picit több vízzel, mint ami ellepi (kb.2 l) és visszatesszük a tűzre.
4. Beletesszük a csumázott, félbevágott paprikát, a szintén félbe vágott paradicsomot és piros arannyal, ételízesítővel tovább ízesítjük.
5. Közepes lángon, félig elhúzott fedő alatt főzzük (éppen csak finoman rotyogjon). Időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
6. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a durvább darabokra vágott répákat.
7. Kóstolás után ízlés szerint fűszerezhetjük még. Ha megfőttek a zöldségek, kész vagyunk.
8. Csipetkével, kenyérrel tálaljuk.