Gulyásleves

Hozzávalók

  • 1 kg marhanyak
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db hámozott paradicsom
  • 2-3 evőkanál piros arany
  • ételízesítő
  • 5 db burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • csipetke

Elkészítés

1. Kevés zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Addig kevergetjük, míg a hús levet nem enged, majd ezt a levet elfőzzük róla.

3. Mikor a hús már majdnem lesül, lehúzzuk a fazekat a tűzről, a húsra rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, hogy a húst egyenletesen bevonja. Felöntjük picit több vízzel, mint ami ellepi (kb.2 l) és visszatesszük a tűzre.

4. Beletesszük a csumázott, félbevágott paprikát, a szintén félbe vágott paradicsomot és piros arannyal, ételízesítővel tovább ízesítjük.

5. Közepes lángon, félig elhúzott fedő alatt főzzük (éppen csak finoman rotyogjon). Időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.

6. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a durvább darabokra vágott répákat.

7. Kóstolás után ízlés szerint fűszerezhetjük még. Ha megfőttek a zöldségek, kész vagyunk.

8. Csipetkével, kenyérrel tálaljuk.


Ajánlott borok: