Spárga krémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 2 dl tej
  • 1 l húsleves alaplé kockából
  • 20 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

1. A spárgát vékonyan meghámozzuk, fás végeit levágjuk. A spárgák fejét levágjuk, kevés vízben 5 perc alatt megfőzzük és félre rakjuk.

2. A megtisztított és felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt spárgát a vajon megpároljuk.

3. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.

4. Hozzáöntjük a tejet, forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk a húslét és a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Addig főzzük a levest, amíg a burgonya megpuhul.

5. Az edényt félrehúzzuk és a zöldségeket bot mixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a főzőtejszínt.

6. Tálaláskor hozzáadjuk a leveshez a félretett spárga fejeket.


Ajánlott borok: