Hozzávalók (6 főre)
A tésztasalátához:
- 250 g farfalle tészta
- 30 dkg pucolt burgonya
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 konzerv lencse (400 g-os)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 150 g savanyú uborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
A szószhoz:
- 300 g tejföl
- 90 g mustár
- 130 g majonéz
- só, bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
Elkészítés
1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagolás szerinti idő alatt, majd leszűrjük.
2. A krumplit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és szintén enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
3. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, vékony karikára vágjuk, és közepesen forró serpenyőben 4-5 perc alatt kisütjük a zsírját.
4. A kaliforniai paprikát közepes kockákra, a lilahagymát apró kockákra, a savanyú uborkákat karikára vágjuk.
5. Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a krumplit, a lecsepegtetett lencsét, a kolbászt és a zöldségeket. A petrezselyemből hagyunk egy keveset a tálaláshoz.
6. Egy másik tálban a szósz hozzávalóit is összekeverjük és a salátához adjuk, majd átkeverjük és a kész salátát lehűtjük.
7. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.