Hozzávalók (4 főre)
- 80 dkg vöröshagyma
 - 50 g vaj
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 40 g liszt
 - 2 liter marhahúsleves alaplé
 - 2,5 dl száraz fehérbor
 - 1 babérlevél
 - 2 kakukkfű ág
 - 1 mk frissen őrölt feketebors
 - 12 szelet bagett
 - 15 dkg comté sajt
 
Elkészítés
1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát és kis lángon 25 perc alatt, időnként megkeverve megpároljuk.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lisztet, pár percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a levest és a bort.
3. Felforraljuk, beledobjuk a babérlevelet, és a kakukkfüvet, borsozzuk és fedő alatt 25 percig főzzük. A kakukkfű ágakat és a babérlevelet kiszedjük.
4. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a bagett szeletekre és sütőben megpirítjuk. A frissen sült pirítósokat a meleg leveshez tálaljuk.
            















