1.5 C
Budapest
2024, november 23, szombat
Kezdőlap Borok, Pezsgők Borok / Pezsgők Borászatok Vylyan Vylyan Bogyólé
Vylyan Bogyólé 2022

Vylyan Bogyólé

Zweigelt és Kékfrankos házasításával készült száraz vörösbor

Kategóriák: , ,

Termékleírás

A villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora, a franciaországi Beaujolais Nouveau (bozsolé nuvó) borkészítési hagyományait követve készül. A frissen szedett, egész, sértetlen fürtöket széndioxid-köpeny alá helyezik, és a fürtökben, az oxigéntől teljesen elzárva, a bogyókon belül indul meg az erjedés. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Zweigelt és Kékfrankos házasításával készült száraz vörösbor. Újborhoz méltó, kirobbanóan gyümölcsös, puncsos karakter, piros bogyós jegyek, telt, zamatos korty, 12,5% alkohol. Fogyasztását 12-13°C-on javasoljuk.

Ajánlott receptek

Libacomb vörösboros almával és burgonyafánkkal

Libacomb vörösboros almával és burgonyafánkkal

A Márton-napi libalakoma mennyei főfogása

Aszalt szilvával töltött pulykamell

A tökéletes karácsonyi főétel