Hozzávalók
- 100 g bébispenót
- 100 g madárbegy saláta
- 100 g rukkola saláta
- 15 dkg érett kecskesajt
- 20 dkg serrano sonka
- 50 dkg zöldspárga
- 2 dkg vaj
- 20 dkg eper
- 1 fej lilahagyma
- só, frissen őrölt feketebors
- extra szűz olívaolaj
- 1 dl balzsamecet
- 1 evőkanál méz
Elkészítés
1. A salátákat (ha mosatlant vettünk) megmossuk, megszárítjuk, és egy tálra helyezzük.
2. A kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük, a serrano sonkát nagyobb darabokra tépkedjük és elrendezzük a salátán.
3. A spárga fás végeit letörjük, a szárakat meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A vajon 5 perc alatt megpároljuk, és a salátához adjuk.
4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, negyedekbe vágjuk, és a vékony csíkokra vágott lilahagymával együtt a saláta tetejére helyezzük.
5. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk olívaolajjal és a mézzel elkevert balzsamecettel.