Hozzávalók (6 főre)

A tésztasalátához:

      • 250 g farfalle tészta
      • 30 dkg pucolt burgonya
      • 20 dkg füstölt kolbász
      • 2 konzerv lencse (400 g-os)
      • 1 db piros kaliforniai paprika
      • 150 g savanyú uborka
      • 1 fej lilahagyma
      • 1 csokor friss petrezselyem

A szószhoz:

      • 300 g tejföl
      • 90 g mustár
      • 130 g majonéz
      • só, bors
      • 1 tk fokhagyma granulátum

Elkészítés

1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagolás szerinti idő alatt, majd leszűrjük.

2. A krumplit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és szintén enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

3. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, vékony karikára vágjuk, és közepesen forró serpenyőben 4-5 perc alatt kisütjük a zsírját.

4. A kaliforniai paprikát közepes kockákra, a lilahagymát apró kockákra, a savanyú uborkákat karikára vágjuk.

5. Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a krumplit, a lecsepegtetett lencsét, a kolbászt és a zöldségeket. A petrezselyemből hagyunk egy keveset a tálaláshoz.

6. Egy másik tálban a szósz hozzávalóit is összekeverjük és a salátához adjuk, majd átkeverjük és a kész salátát lehűtjük.

7. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Ajánlott borok: