Hozzávalók (6 főre)

  • 1 kg sütőtök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 3 tojás
  • 30 dkg gouda sajt
  • só, bors
  • 1 ek currypor
  • 1 ek koriandermag
  • 20 dkg liszt
  • olaj
  • 450 g görög joghurt
  • 20 szál snidling

Elkészítés

1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, kimagozzuk, és egy tepsibe helyezzük.

2. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal és 190°C-on 40 percig sütjük.

3. A puha sütőtököt kikanalazzuk a héjából és egy tálban botmixerrel pürésítjük.

4. A püréhez hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a tejfölt, a tojást és a reszelt sajtot.

5. Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük a curry-vel és az összetört koriandermaggal.

6. A masszát összedolgozzuk a liszttel, majd kanállal kisebb adagokat pakolunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

7. A tócsnikat ellapítjuk és kör alakúra formázzuk, majd a tetejüket megkenjük olajjal. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

8. A mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot pici sóval, borssal és a felaprított snidlinggel.


Ajánlott borok: