Hozzávalók (6 főre)
- 1 kg sütőtök
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 3 tojás
- 30 dkg gouda sajt
- só, bors
- 1 ek currypor
- 1 ek koriandermag
- 20 dkg liszt
- olaj
- 450 g görög joghurt
- 20 szál snidling
Elkészítés
1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, kimagozzuk, és egy tepsibe helyezzük.
2. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal és 190°C-on 40 percig sütjük.
3. A puha sütőtököt kikanalazzuk a héjából és egy tálban botmixerrel pürésítjük.
4. A püréhez hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a tejfölt, a tojást és a reszelt sajtot.
5. Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük a curry-vel és az összetört koriandermaggal.
6. A masszát összedolgozzuk a liszttel, majd kanállal kisebb adagokat pakolunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
7. A tócsnikat ellapítjuk és kör alakúra formázzuk, majd a tetejüket megkenjük olajjal. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
8. A mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot pici sóval, borssal és a felaprított snidlinggel.