Hozzávalók

  • 300 g csavart tészta
  • 50 dkg zöldspárga
  • 20 g vaj
  • 50 dkg eper
  • 300 g mozzarella golyó
  • 200 g prosciutto crudo sonka
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 marék friss bazsalikomlevél

Elkészítés

1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük.

2. A spárga fás végeit letörjük, a szárakat meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A vajon 5 perc alatt megpároljuk.

3. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és negyedekbe vágjuk.

4. A spárgát és az epret a mozzarellával együtt összekeverjük a tésztával, majd rátépkedjük a sonkát.

5. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel. Rászórjuk a bazsalikom leveleket és alaposan összekeverjük.

6. Frissen és hidegen tálaljuk.


Ajánlott borok: