Hozzávalók
- 300 g csavart tészta
- 50 dkg zöldspárga
- 20 g vaj
- 50 dkg eper
- 300 g mozzarella golyó
- 200 g prosciutto crudo sonka
- só, frissen őrölt feketebors
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 marék friss bazsalikomlevél
Elkészítés
1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük.
2. A spárga fás végeit letörjük, a szárakat meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A vajon 5 perc alatt megpároljuk.
3. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és negyedekbe vágjuk.
4. A spárgát és az epret a mozzarellával együtt összekeverjük a tésztával, majd rátépkedjük a sonkát.
5. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel. Rászórjuk a bazsalikom leveleket és alaposan összekeverjük.
6. Frissen és hidegen tálaljuk.