Hozzávalók
A humuszhoz:
- 2 db csicseriborsó konzerv
- 4 ek tahini (szezámpaszta)
- 1 citrom frissen facsart leve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 1 mk só
A muhammarához:
- 4 db kápia paprika
- 60 g darált dió
- 150 g aszalt paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet őrölt chili paprika
- 2 mk füstölt paprika
- 1 mk római kömény
- 2 mk koriandermag
- 1 csipet fahéj
- só, bors
A fetáshoz:
- 500 g feta sajt
- 150 g görög joghurt
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 ek aprított snidling
- bors
Elkészítés
1. A humuszhoz egy aprítógépbe vagy robotgépbe öntjük a csicseriborsót a levével együtt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük.
2. A muhammarához a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó ha a héj felhólyagosodik és itt-ott befeketedik. Ha kihűlt lehúzzuk a héját és eltávolítjuk a magokat.
3. A paprikát az összes hozzávalóval együtt egy aprítógépbe tesszük és pár perc alatt összeturmixoljuk.
4. A fetakrémhez egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
5. A mártogatósokat pirított bagett szeletekkel, tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.