Hozzávalók (4 főre)
- 40 ml olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 doboz (400 grammos) aprított paradicsom konzerv
- 500 ml száraz vörösbor (merlot)
- só, frissen őrölt feketebors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 500 g spagetti
- 100 g parmezán
Elkészítés
1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és pár percig tovább pirítjuk.
2. Hozzáöntjük a konzerv paradicsomot és felöntjük a vörösborral. Ízesítjük sóval, borssal, és a szárított fűszerekkel.
3. Kis lángon főzzük másfél órán át, amíg besűrűsödik, közben időnként megkeverjük.
4. A spagettit sós vízben kifőzzük, beleforgatjuk a mártásba. Parmezánnal és frissen őrölt feketeborssal tálaljuk.