Hozzávalók (4 főre)
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g lencse
- 1 púpos ek pirospaprika
- 2 babérlevél
- 2 tk só
- 1 tk frissen őrölt feketebors
- 200 g tejföl
- 2 ek liszt
- 1 diónyi mustár
- 120 g kolbász
Elkészítés
1. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a megmosott lencsét, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd ha felforrt, hozzáadjuk a pirospaprikát.
3. Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük a sóval és a borssal, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
4. Habarást készítünk a tejfölből és a lisztből, és hozzákeverjük a megfőtt, forrásban levő lencséhez. Pár percig még forraljuk majd hozzáadjuk a mustárt és botmixerrel pürésítjük.
5. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, és a levessel tálaljuk.