Hozzávalók (4 főre)
- húsvéti kötözött sonka megfőzve
- kalács
A tojássalátához:
- 10 tojás
- 250 g tejföl
- 100 g majonéz
- 2 ek mustár
- 1 kk porcukor
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
Elkészítés
1. Elkészítjük a tojássalátát. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk.
2. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével.
3. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk, a lilahagymát négybe vágjuk és vékonyan felszeleteljük.
4. A tojásokat feldaraboljuk és a hagymákkal együtt beleforgatjuk a majonézes mártásba. Sózzuk, borsozzuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.
5. A kalács szeleteket megpirítjuk, ráhalmozunk a tojássalátából és rátépkedjük a főtt sonkát.