Hozzávalók

  • 40 dkg megpucolt, főtt garnéla (lehet fagyasztott)
  • 300 g görög joghurt
  • 8 ek chiliszósz
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 mk bors
  • chilipehely
  • 20 g vaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A garnélát, ha fagyasztott, kiengedjük és leöblítjük hideg vízzel.

2. A mártáshoz a görög joghurtot alaposan összekeverjük a chiliszósszal, a citromlével, az összezúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és ízlés szerint chilipehellyel.

3. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és a garnélát kevés sóval és borssal megszórva megpirítjuk.

4. Frissen elkészítve, a mártogatóssal tálaljuk.


Ajánlott borok: