Hozzávalók
- 6 nagyobb édesburgonya
- 2 nagy fej lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 tk Cayenne bors
- 1 tk frissen őrölt feketebors
- 1 tk só
- 50 dkg konzerv lencse
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 tk mustár
- 2 csokor friss petrezselyem
- 20 dkg feta sajt
Elkészítés
1. Az édesburgonyákat megtisztítjuk, keresztben félbevágjuk, majd hasábokra szeleteljük. A lilahagymát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk és az édesburgonyával együtt sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
2. Meglocsoljuk négy evőkanál olívaolajjal, majd fűszerezzük a szegfű-, a Cayenne-, a feketeborssal, és a sóval. Alaposan összeforgatjuk és 200 C°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
3. A konzerv lencsét lecsepegtetjük. Az olívaolajból, a balzsamecetből és a mustárból öntetet keverünk. A petrezselymet durvára aprítjuk.
4. Összeállítjuk a salátát. Az édesburgonyát a hagymával együtt egy nagy tálba borítjuk, belekeverjük a lencsét, rászórjuk a petrezselymet, egy kevés sót és meglocsoljuk az öntettel. Az egészet alaposan átforgatjuk, majd tálalásnál a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.