Hozzávalók (40 darabhoz)
A blinihez:
- 2 db tojás
- 10 dkg tejföl
- 10 g élesztő
- 2 dl tej
- 25 g vaj
- 1 csipet só
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg kenyérliszt
Lazacos-kaviáros-krémsajtos:
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg füstölt lazac
- egy kis üveg pisztráng kaviár
- snidling
Céklás:
- 2 nagy cékla
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- olívaolaj
- 10 dkg krémsajt
Elkészítés
1. A tojásokat lazán felverjük, elkeverjük benne a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejet és a puha vajat, beleszórjuk a sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a kétféle lisztet.
2. Csomómentesre keverjük a tésztát és szobahőmérsékleten 1 órán át pihenni hagyjuk.
3. A megkelt tésztából evőkanálnyi adagokat rakunk egy kivajazott serpenyőbe, és 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
4. A céklákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Belehelyezzük egy sütőtálba, megsózzuk, hozzátesszük a megpucolt, félbevágott fokhagyma gerezdeket és megszórjuk rozmaringgal.
5. Meglocsoljuk olívaolajjal, lefedjük alufóliával és 200°C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 10 percig pirítjuk.
6. A bliniket megkenjük a krémsajttal. A fele adagra rápakoljuk a felkockázott céklát, a másik felére egy-egy kis darab füstölt lazacot, kevés kaviárt rakunk és megszórjuk snidlinggel.