Hozzávalók (40 darabhoz)

A blinihez:

      • 2 db tojás
      • 10 dkg tejföl
      • 10 g élesztő
      • 2 dl tej
      • 25 g vaj
      • 1 csipet só
      • 10 dkg rétesliszt
      • 10 dkg kenyérliszt

Lazacos-kaviáros-krémsajtos:

      • 10 dkg krémsajt
      • 10 dkg füstölt lazac
      • egy kis üveg pisztráng kaviár
      • snidling

Céklás:

      • 2 nagy cékla
      • 2 gerezd fokhagyma
      • rozmaring
      • olívaolaj
      • 10 dkg krémsajt

Elkészítés

1. A tojásokat lazán felverjük, elkeverjük benne a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejet és a puha vajat, beleszórjuk a sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a kétféle lisztet.

2. Csomómentesre keverjük a tésztát és szobahőmérsékleten 1 órán át pihenni hagyjuk.

3. A megkelt tésztából evőkanálnyi adagokat rakunk egy kivajazott serpenyőbe, és 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

4. A céklákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Belehelyezzük egy sütőtálba, megsózzuk, hozzátesszük a megpucolt, félbevágott fokhagyma gerezdeket és megszórjuk rozmaringgal.

5. Meglocsoljuk olívaolajjal, lefedjük alufóliával és 200°C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 10 percig pirítjuk.

6. A bliniket megkenjük a krémsajttal. A fele adagra rápakoljuk a felkockázott céklát, a másik felére egy-egy kis darab füstölt lazacot, kevés kaviárt rakunk és megszórjuk snidlinggel.


Ajánlott borok: