Hozzávalók

  • 10 dkg libazsír
  • 2 nagy libacomb
  • só, bors
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 2 babérlevél
  • 1 tk só

Elkészítés

1. Egy lábasban felhevítjük a zsírt. A libacombok bőrös oldalát beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé a zsírba helyezzük és pár perc alatt mindkét oldalát lepirítjuk. Kiemeljük a húst és félretesszük.

2. A zsírban megpirítjuk héjával a fokhagyma gerezdeket és a pucolt, cikkekre vágott vöröshagymát. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk.

3. Visszatesszük a libacombokat és fedő alatt nagyon alacsony hőfokon 4 órán át főzzük, konfitáljuk.

4. Kiemeljük a combokat a zsírból, lefejtjük a húst a csontról és apró darabokra vágjuk. A zsírt leszűrjük, belekeverjük a húst és 4 gerezdet a megpirult fokhagymából. Csatos üvegekbe töltjük.

5. Friss kenyérrel és savanyúságokkal tálaljuk.


Ajánlott borok: