Hozzávalók
- 10 dkg libazsír
- 2 nagy libacomb
- só, bors
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl húsleves alaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis darab friss gyömbér
- 2 babérlevél
- 1 tk só
Elkészítés
1. Egy lábasban felhevítjük a zsírt. A libacombok bőrös oldalát beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé a zsírba helyezzük és pár perc alatt mindkét oldalát lepirítjuk. Kiemeljük a húst és félretesszük.
2. A zsírban megpirítjuk héjával a fokhagyma gerezdeket és a pucolt, cikkekre vágott vöröshagymát. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk.
3. Visszatesszük a libacombokat és fedő alatt nagyon alacsony hőfokon 4 órán át főzzük, konfitáljuk.
4. Kiemeljük a combokat a zsírból, lefejtjük a húst a csontról és apró darabokra vágjuk. A zsírt leszűrjük, belekeverjük a húst és 4 gerezdet a megpirult fokhagymából. Csatos üvegekbe töltjük.
5. Friss kenyérrel és savanyúságokkal tálaljuk.