Hozzávalók
- 3 db nagyobb padlizsán (kb. 1 kg)
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek majonéz
- 0,3 dl olaj
- 4 mk füstölt só
- 1 mk őrölt feketebors
Elkészítés
1. A padlizsánokat megszurkáljuk, egészben egy tepsibe helyezzük és 180°C-os sütőben 1 óra alatt megsütjük. (A jellegzetes füstös íz eléréséhez parázsló faszén feletti rácson süssük. Ebben az esetben sima sót adunk hozzá.)
2. Lehúzzuk a héját, a levét lecsöpögtetjük és a húsát feldaraboljuk. A vöröshagymát a fokhagymával egy robotgépben vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a padlizsán húsát.
3. Hozzáadjuk a majonézt, az olajat, a sót és a borsot majd a kívánt állagúra pürésítjük.
4. Pirított kenyérrel tálaljuk.