Libamájpástétom

Hozzávalók

  • 50 dkg libamáj
  • 2 ek libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tokaji aszú
  • 1 tk só
  • 1 mk bors

Elkészítés

1. A zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.

2. A májat megtisztítjuk a hártyáktól és inaktól, majd nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk.

3. Beleöntjük a bort és elpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és a zsírjával együtt botmixerrel pépesítjük.

4. Üvegbe öntjük, hagyjuk megdermedni, majd hűtőben tároljuk.

5. Lilahagymalekvárral és bagettel tálaljuk.


Ajánlott borok: