Hozzávalók
- 1 kis cukkini
- 1 fél padlizsán
- 1 paradicsom
- fél fej lilahagyma
- 1 csomag friss leveles tészta
- 1 evőkanál (vagy néhány spriccelésnyi) olívaolaj
- 2 tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 ág friss rozmaring
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 3 dkg parmezán sajt
Elkészítés
1. A zöldségeket hajszálvékony szeletekre vágjuk. Ha végeztünk, előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
2. A leveles tésztát papírral együtt a sütő tepsijébe simítjuk. Egy éles kés hegyével 2 cm-es keretet rajzolunk a tésztába, lehetőleg úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. A kereten belüli részt sűrűn megszurkáljuk egy villával.
3. A zöldségszeleteket vegyesen, egyenletes rétegben elrendezzük a tésztán, a felületüket óvatosan lespricceljük vagy megkenjük olívaolajjal.
4. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejszínt, a szerecsendiót, és az apróra vágott rozmaring leveleket. Lassú mozdulattal szétöntjük a zöldségrétegen úgy, hogy a kereten belül maradjon az öntet.
5. A lepényt egyenletesen sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal.
6. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.