Zöldséges lepény

Hozzávalók

  • 1 kis cukkini
  • 1 fél padlizsán
  • 1 paradicsom
  • fél fej lilahagyma
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 1 evőkanál (vagy néhány spriccelésnyi) olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 ág friss rozmaring
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 3 dkg parmezán sajt

Elkészítés

1. A zöldségeket hajszálvékony szeletekre vágjuk. Ha végeztünk, előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

2. A leveles tésztát papírral együtt a sütő tepsijébe simítjuk. Egy éles kés hegyével 2 cm-es keretet rajzolunk a tésztába, lehetőleg úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. A kereten belüli részt sűrűn megszurkáljuk egy villával.

3. A zöldségszeleteket vegyesen, egyenletes rétegben elrendezzük a tésztán, a felületüket óvatosan lespricceljük vagy megkenjük olívaolajjal.

4. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejszínt, a szerecsendiót, és az apróra vágott rozmaring leveleket. Lassú mozdulattal szétöntjük a zöldségrétegen úgy, hogy a kereten belül maradjon az öntet.

5. A lepényt egyenletesen sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal.

6. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.


Ajánlott borok: