Hozzávalók
- 35 dkg csirkemellfilé
- só,bors
- szárított oregánó és bazsalikom
- olívaolaj
- 12 dkg farfalle (masni) tészta
- 1 db avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 5 db aszalt paradicsom
- 6 szem koktélparadicsom
- 10 db fekete olívabogyó
- 10 dkg fetasajt
- 150 ml görög joghurt
- 30 ml olívaolaj
- 2 evőkanál majonéz
- fél citrom
- 1 mokkáskanál porcukor
- 1-1 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom
- 1-1 mokkáskanál só és bors
Elkészítés
1. A csirkemellet megmossuk, kis kockákra vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel és kevés olívaolajon megsütjük.
2. A tésztát lobogó vízben kifőzzük és leszűrjük.
3. A salátához az avokádót, a hagymát, az aszalt paradicsomot kis szeletekre, a koktélparadicsomot pedig negyedekbe vágjuk.
4. Az öntethez egy tálban, kézi habverővel összekeverjük a joghurtot, az olívaolajjal, a majonézzel, a citrom kifacsart levével, a porcukorral és a fűszerekkel.
5. A kihűlt tésztához hozzákeverjük a csirkemellet, a feldarabolt zöldségeket, és az olívabogyót. Rámorzsoljuk a fetasajtot, leöntjük az öntettel és alaposan összekeverjük.
6. Tálalásig hűtőben tároljuk.