Libamáj brulée eperpürével

Hozzávalók

  • 35 dkg libamáj
  • 5 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál konyak
  • 1 dl tej
  • só,bors
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 60 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • fél dl víz
  • 1 csipet só
  • 20 dkg barna cukor
  • fonott kalács

Elkészítés

1. A libamájat felkockázzuk kb. 2 cm-es darabokra és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejszínt, a konyakot és botmixerrel pürésítjük.

2. Hozzáadjuk a tejet, az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a botmixerrel összekeverjük.

3. A sütőt elmelegítjük 150 fokra. Kivajazunk, és egy tepsibe helyezünk 6 db 1,5 dl-es szuflé formát. A tepsit a formák feléig felöntjük vízzel, a libamájhabot pedig elosztjuk a szufléformákban. 40 perc alatt megsütjük.

4. Amíg sül a libamáj brulée, elkészítjük az eperpürét. Az eperből 12 szemet félrerakunk a díszítéshez. A többi epret a cukorral, csipet sóval és a vízzel kb. 10 perc alatt összefőzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpréseljük, hogy ne legyen benne mag.

5. A megsült libamáj brulée-ket megszórjuk barnacukorral és szakácsfáklyával karamellizáljuk.

6. Tálaláskor a libamáj brulée-ket a félretett eperdarabokkal díszítjük, a kalács szeleteket megpirítjuk és meglocsoljuk az eperpürével.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
KövetkezőLazactatár