Hozzávalók
- 35 dkg libamáj
- 5 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál konyak
- 1 dl tej
- só,bors
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 60 dkg eper
- 5 dkg cukor
- fél dl víz
- 1 csipet só
- 20 dkg barna cukor
- fonott kalács
Elkészítés
1. A libamájat felkockázzuk kb. 2 cm-es darabokra és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejszínt, a konyakot és botmixerrel pürésítjük.
2. Hozzáadjuk a tejet, az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a botmixerrel összekeverjük.
3. A sütőt elmelegítjük 150 fokra. Kivajazunk, és egy tepsibe helyezünk 6 db 1,5 dl-es szuflé formát. A tepsit a formák feléig felöntjük vízzel, a libamájhabot pedig elosztjuk a szufléformákban. 40 perc alatt megsütjük.
4. Amíg sül a libamáj brulée, elkészítjük az eperpürét. Az eperből 12 szemet félrerakunk a díszítéshez. A többi epret a cukorral, csipet sóval és a vízzel kb. 10 perc alatt összefőzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpréseljük, hogy ne legyen benne mag.
5. A megsült libamáj brulée-ket megszórjuk barnacukorral és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
6. Tálaláskor a libamáj brulée-ket a félretett eperdarabokkal díszítjük, a kalács szeleteket megpirítjuk és meglocsoljuk az eperpürével.