Hozzávalók
- 3 tojássárgája
- 10 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál fehérbors
- 1 mokkáskanál durva szemű só
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- fél citrom frissen facsart leve
- 1 teáskanál Worcester szósz
- 50 dkg csirkemell filé
- só, frissen őrölt feketebors
- 2 szelet fehérkenyér
- 1 gerezd fokhagyma héjastul
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 1 fej római saláta
- 10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
1. Az öntethez a tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd belecsurgatunk 6 evőkanál olívaolajat folyamatosan kevergetve habverővel.
2. Egy gerezd fokhagymát megpucolunk és a durva szemű sóval egy vágódeszkán, egy kés lapjával pépesre zúzzuk.
3. Hozzákeverjük az öntethez a pépes fokhagymát, a fehérborsot és a reszelt parmezánt. Végül hozzáadjuk a citromlevet, a Worcester szószt és egy pici sót.
4. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon alaposan átsütjük mindkét oldalát.
5. A krutonhoz a kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a megroppantott héjas fokhagymát, a zöldfűszer ágakat és a kenyérkockákat. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk.
6. A saláta leveleket megmossuk, leitatjuk róluk a vizet és nagyobb darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük az öntettel és a felkockázott vagy csíkozott csirkemellel.
7. Rászórjuk a krutont, a parmezán forgácsot és frissen őrölt borssal tálaljuk.